الگوی نمونه
خلاصه کتاب سیمای زینب در ایینه تاریخ
نویسنده:اعظم شبیری
شرح زنگی بزرگان ادمی را بیدار میکند.
چیزی که میتواند اخلاق جامعه بشیری را از سطح مادیت تکان داده و به اوج روحانیت و مهدویت سوق دهد و تنها عاملی که نیروی ان را دارد تا فضیلت اخلاقی را به انسان بیاموزد توجه به سیر اخلاقی جامعه بشریت است.
دوران کودکی
دوران کودکی حضرت به گونه ای سپری شده که چگونه درست زیست را با توجه کردن به عمل مادر به کارهای خانه،اخلاق ویژه مادر و پدر چگونه شوهر داری را اموخته بودند.حضرت در دوران نوزادی بیشتر از همه به برادر خود امام حسین(ع) وابستگی شدید داشتند به گونه ای که اگر برادر از او لحظه ای دور می شد شروع به گریه کردن میکردند.
بهار جوانی
اینکه حضرت در جوانی چگونه در انظار نمایان می شده است مراجع تاریخ درباره وصف رخساره ایشان در ان زمان چیزی به ما نمی گویند زیرا حضرت در حجاب خویش مستوره بوده و جز از پشت پرده نظاره او ممکن نبود مگر در وقایع دردناک کربلا
ازدواج حضرت
حضرت کسی را برای ازدواج انتخاب کردند که دارای خانواده ای بود که از چهره های سر شناس مذهبی و تربیتی بودند.صفات فردی شخص مورد نظر جوانی بالیاقت،دارای رشادت،شجاع،گشاده دست،بردباری و خوشتن داری به سرحد اوج ارزش ها انسانی بود. سیره نویسان می نویسند،زندگی انها لبریز از صفا،صمیمیت،معنویت و فضائل بود و نتنها در عرصه اجتماعی و مبارزه با دشمنان اهل بیت بانویی نمونه بود بلکه برای فرزندان خویش مادری وارسته بودند.
حضرت و دوران خلافت
حضرت زینب(س)در طول پنج سال خلافت حضرت علی(ع) و سپس تا زمان صلح امام حسن(ع) ،در کوفه و دارالخلافه می زیست و در متن جریان های سیاسی و اجتماعی قرار داشت و فردی اب دیده برای رهبری انقلاب شده بود انقلابی که صدای قران را به دورترین نقاط دنیا رسانید.
عقل سلیم فرمان می دهد که یکی از علل همراه شدن حضرت زینب(س) با قافله امام حسین(ع) اشنایی فوق العاده او با خانواده های سرشناس کوفه و مردم کوچه و بازار کوفه بود که ریشه در زمان خلافت پدرش داشت.
زینب الگوی همیشه تاریخ
زینب(س) در صبر و قوت با دیدن مرگ جانسوز مادر،فرقه شکافته پدر،مرگ برادر کشته شده با سم و بدن تکه تکه سره جدا شده از بدن ،در ایمان و تقوا منحصر بفرد و در فصاحت و بلاغت گویا از زبان امیرالمومنین سخن می کرد.
ایشان در مرام و مروت،عبادت و بندگی،علم و دانایی و تلاش برای بدست اوردن ان ،زهد و بی الایشی، حجاب و عفت، عرفان و معرفت،شجاعت و شهامت سر امد بوده است و می توان با مطالعه بر سیره ایشان چگونگی عمل به این ویژگی های فرخنده را فرا گرفت.
درس ایشان نه زبانی بلکه عملی بوده است. او خوب می دانست که اخلاق و دین داری را نمی شود با زبان درس داد بلکه ان را باید با رفتار و کردار یاد داد.
تکلیف اجتماعی یک مسلمان مخصوص مردان نیست زنان نیز بناب تعهد دینی و مسلمانی خویش موظفند نسبت به جریان حق و باطل در جامعه و مسئله ولایت و رهبری موضع داشته باشند و از رهبری حق دفاع کنند.
خلاصه شده به قلم خودم